Auteur Sujet: Jak korzystać z Parimatch na telefonie bez niepotrzebnego ryzyka  (Lu 9 fois)

TonyLucas

• Newbie
  • *
Cześć! Ostatnio zacząłem częściej korzystać z telefonu zamiast komputera i zastanawiam się, jakie zasady bezpieczeństwa warto sobie przy tym wyrobić. Sam telefon mam dobrze zabezpieczony, ale wcześniej nie zwracałem większej uwagi na sieć, z której się łączę, ani na zapisane dane logowania. Zdarza mi się korzystać z Wi-Fi poza domem, więc wolę wiedzieć, czego unikać. Jakie podstawowe rzeczy sprawdzacie przed zalogowaniem się do Parimatch na smartfonie? Chodzi mi przede wszystkim o ochronę konta i danych płatniczych, a nie o samą obsługę strony.

JosephParker

• Newbie
  • *
Re : Jak korzystać z Parimatch na telefonie bez niepotrzebnego ryzyka
« Réponse #1 le: Aujourd'hui à 04:12:21 am »
Hej. Ja na telefonie mam kilka prostych zasad i staram się ich nie łamać. Przede wszystkim nie loguję się do konta finansowego przez przypadkowe publiczne sieci Wi-Fi. Jeśli jestem poza domem, korzystam z własnego połączenia albo czekam, aż będę miał zaufaną sieć. W przypadku Parimatch warto również upewnić się, że korzystasz z właściwego adresu strony. Nie otwieram linków otrzymanych od nieznajomych w wiadomościach, szczególnie jeśli ktoś prosi o login, hasło albo dane karty. Informacje dotyczące bezpiecznego korzystania z platformy są zebrane tutaj: https://parimatch-polskie.com/ Jeżeli w danym regionie dostępna jest oficjalna aplikacja, pobierałbym ją wyłącznie z właściwego źródła. Nie instalowałbym żadnych dodatkowych plików przesyłanych przez osoby podające się za pomoc techniczną. Dobrze jest też mieć blokadę ekranu, aktualny system oraz unikalne hasło. Ja raz na jakiś czas sprawdzam historię operacji i logowania. Jeżeli zobaczyłbym nieznaną aktywność, zmieniłbym hasło i skontaktował się z oficjalnym wsparciem zamiast próbować wyjaśniać sprawę z przypadkową osobą.

TonyLucas

• Newbie
  • *
Re : Jak korzystać z Parimatch na telefonie bez niepotrzebnego ryzyka
« Réponse #2 le: Aujourd'hui à 04:25:07 am »
Dzięki, to bardzo konkretne wskazówki. Najbardziej przekonała mnie kwestia publicznych sieci i linków z wiadomości. Do tej pory nie traktowałem tego wystarczająco poważnie. Teraz będę logował się tylko przez sprawdzone połączenie i zweryfikowany adres.